четвъртък, 22 март 2018 г.

Вдъхновение

Как да сме винаги вдъхновени ?

Променяй нещо всеки ден !

1.Промени маршрута на разходката ти или пътя до работа ,училище; промени вида тренировка, смени редовното ти ядене .

2.Можеш да смениш мястото , на което седиш и работиш. Различните места в къщата или стаята имат различна енергия според фън шуй.

3. Можеш да разместиш мебелите в стаята ти ! Казват , че хората , които правят това често са по- креативни .

4. Излизай извън зоната ти на комфорт ! Пробвай нови неща и се запознавай с различни хора .

5. Чети вдъхновяващи и обучаващи книги ! Спортувай - това помага да изчистиш главата си от всички глупости вътре в нея.

6. Променяй мислите в ума си ! Можеш да започнеш всеки ден с ново положително утвърждение , ако си зациклил/а.

7. Бъди благодарен/а за вдъхновението , което имаш досега. Това , за което сме благодарни , расте.

8. Излизай навън и наблюдавай ! Наблюдавай хората и животните - в парка , в мола , в киното , в ресторанта... Това ще ти помогне да видиш нещата от друг ъгъл.

9. Променяй навиците си !
Образовай се на теми, които не са ти интересни или приятни : ако не обичаш история, изгледай един исторически филм или посети исторически музей; ако не обичаш биология , прочети една научна статия; ако не обичаш химия или физика - прочети за някой химичен елемент или изгледай един експеримент на видео в ютуб.

10. Ако обичаш да пишеш смени синята химикалка с лилава , зелена , червена , черна... просто да е друг цвят !

11. Направи нещо нетипично . Ако обичаш да си доспиваш до късно , стани рано просто ей така , за да се насладиш на утрото и обратно , ако си ранобуден/а остани до късно някой път , за да усетиш спокойствието на вечерта.

12. Промени външния си вид - нова прическа , лак , нова дреха , нови обувки ....
Малката промяна също вдъхновява!

13. Изразявай емоциите си ! Дори да пишеш , че си гневен/а ( или да рисуваш , драскаш , пееш) е по- добре , отколкото да го държиш в себе си . Задържаните емоции потискат творческия потенциал.

14. Поставяй си цели , които да изпълняваш ! Това те мотивира . Например , да ходиш по десет хиляди крачки пеша на ден , или да заговориш непознат на улицата.

15. Пусни въображението си на воля за около половин час на ден! Пълна свобода , без никакви задръжки - ще се изненадаш колко много идеи може да ти хрумнат !

16. Намери си надъхващи идоли/ ментори , които да те мотивират и ги следвай и се учи от тях!

17. Откривай нови и нови неща , които да те вдъхновяват - изкуство , певец, певица, спортист ... Разнообразявай ! 

18. Връщай се към добре забравеното старо, което е работело за теб. Какво обичаше да правиш , когато беше на двадесет , а на десет , а на пет ?  Направи го пак и усети момента - същото е , но и различно .

19. Можеш да общуваш с различни хора - да смениш средата ! Ако е много тежко положението , можеш и да си смениш работата. 

20. Не се страхувай да промениш възгледите си и да си чалнат/а за известно време - всичко ще се уталожи и ще излезеш обогатен/а от новостта и преживяването ! 

21. Изхвърли всички стари и счупени или ненужни вещи , за да привлечеш свежест и богатство в дома. 

22. Смени обстановката - отиди на село , на гости при баба и дядо, на море или най- добре на почивка в чужбина ! Дори да преспиш при приятели за ден - два или да работиш/ учиш в друга стая , пак помага за пренастройване на мозъка. 

23. Смени дейността . Ако те бива в писането , почни да рисуваш или оцветяваш ,ако те пък те бива в рисуването , пробвай да попееш или посвириш или да се занимаваш с грънчарство ! 

24. Опитай да слушаш музика , извън любимите ти жанрове. Ако обичаш латино , пробвай нещо стил рок или метъл и обратно. Ако пък обичаш поп , послушай класическа музика. Усещането е странно , но си струва и те разчупва. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар