вторник, 1 май 2018 г.

Хранене

Защо е полезно да ядем киви ?

Кивито подпомага храносмилането . Суровото киви съдържа актинаидин , който е ензим, разграждащ белтъци.
Освен това регулира кръвното налягане , благодарение на високото си съдържание на калий.
Предпазва ДНК от увреждане , защото е богато на антиоксиданти. Може да предпазва дори и от рак.
Кивито повишава имунитета, заради високото си съдържание на витамин C.
Плодът е подходяша храна за хора на диета и за диабетици, понеже има нисък гликемичен индекс ( повишава постепенно нивото на кръвната захар ) и съдържа много фибри , които помагат за редовното изхождане.
Кивито благоприятства очистването от токсини . Намалява риска от тромбообразуване, като понижава нивото на триглицеридите в кръвта и така спомага за здравето на сърцето.
Лутеинът и зеаксантинът , които се намират в очите , се съдържат и в кивито и предпазват от макулна дегенерация и други очни заболявания.
Кивито помага за поддържането на алкално- киселинното равновесие в организма .
Също така съдържа витамин Е , който е полезен за кожата .
https://www.care2.com/greenliving/14-healthy-reasons-to-eat-kiwi.html




Няма коментари:

Публикуване на коментар