петък, 13 октомври 2017 г.

Мисли и тяло

Спри да се “дрогираш” ! Не говоря само за наркотици , цигари и алкохол , а за всяко нещо , което “приемаш “ , когато тялото ти казва , че не му е добре и е нужно да се погрижиш за него, а ти не го слушаш. Това са болкоуспокояващи , концентрирани сладки храни(вафли , шоколад) , солени храни ( чипсове,снаксове), кафе , кола и газирани напитки и дори висене пред телевизора и компютъра.
Всички тези неща , изпплзвани често и в големи количества са вредни. Те карат тялото ти да мълчи - потискат неговата изява , а и тази на сърцето. Много е важно да слушаш тялото и сърцето си!
Когато им е тъжно някои хора си похапват шоколад или сладки храни - шоколадът кара организмът да отделя ендорфини , които повдигат настроението. Понякога наистина имаш нужда от шоколад ( той е полезен) , но ако ти стане навик всеки път , когато не си на кеф да прибягваш до него значи нуждата е друга. Вероятно сърцето ти подсказва , че имаш нужда от  радост - физическите упражнения ( спорт , бързо ходене , тичане , плуване и други) и искреното общуване с хората са полезни за сърцето и също карат тялото да произвежда ендорфини!
Освен това плодовете богати на калий (К+) като кайсии и банани също са полезни за сърцето.
Когато взимаш обезболяващи при менструални болки или главобол , може би тялото иска да ти каже , че не си се грижила добре за него и радостта му този месец и , че се е уморило и не иска да прави това , което правиш в момента.
Телевизорите и компютрите излъчват фонов шум, който след използване може още да се чува. ( шум в ушите при продължително ползване и преумора) . Освен това уморяват очите и цялостно организма при честа и продължителна употреба. Те излъчват положителни йони(+ ), които погасяват нашите отрицателни йони(-) и така ни “уморяват”. ( всички живи организми - хора , растения , животни са обградени от отрицателни йони) . Затова след ползване на телевизор или компютър е хубаво да се излезе сред природата - там всичко е отрицателно заредено . Котките вкъщи “лекуват” , защото излъчват отрицателни йони , които са необходими за всички живи същества , защото така е заредена отвън мембраната на всяка жива клетка . ( отвътре също е отрицателно заредена, но в по- малка степен)
Слушай тялото си винаги! То знае какво е правилно за теб ! Обичай го , грижи се за него и то ще ти служи добре до дълбоки старини и ще се чувстваш вечно млад!

Няма коментари:

Публикуване на коментар