понеделник, 23 октомври 2017 г.

Грижа за тялото

Ако си жена , вероятно си усетила , че ние се влияем малко повече от мъжете от циклите на луната. Това е така, защото нашата жизнена система е циклична . Хормоните и промените с организма ни се случват на определени периоди всеки месец или по- скоро всеки лунен месец. Всяка жена е индивидуална и носи различни гени и реагира различно - някои са по - чувствителни към тези промени, други не. Хубаво е да обръщаш внимание на тези промени всеки денот месеца - с известен период на наблюдение ще разбереш как ти влияе луната. Също така влияние може да имат мислите през целия месец, грижата за тялото, радостта , удовлетвореността, натовареността , напрегнатостта и някои храни - много концентрирано сладко , шоколад , кафе...
Вярвам , че всеки месец е все едно един тест - нужно е независимо какво се случва с външния свят - работа , учене, семейство... да успееш да се грижиш за себе си - да се движиш , радваш, излизаш , общуваш , спортуваш, спиш , рисуваш и т.н. Оценката от теста е , когато дойде менструалната фаза от цикъла - колкото по-леко и приятно мине , толкова по - добре си се справила.
Препоръчвам на всички жени да почетат малко за своята репродуктивна система, за циклите в нашия живот и за фазите на луната. Всички сме чували , че при пълнолуние се спи трудно , но освен това при намаляваща луна (след пълнолуние) е време за завършване на някакво действие , докато при новолуние и нарастваща луна е време за започване на някакво начинание. Казват също , че сънищата при намаляваща луна по - често са свързани с миналото и рядко се сбъдват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар